Sunday, June 13, 2010

minyak wangi itu memang kesukaan.

di sebabkan baru pulang dari parkson, tetiba i berasa gediks kali kedua nak hudpdate belog hari ni.sebab hari ni i gediks nak bercerita pasal perfumes.omg perfumes, kesukaan tu! ok. So, nak cerita sikit perfumes2 yang i pernah pakai.ada perfumes yang i beli sendiri, and ada ami yang bagi and ada yang i pow perfumes parents hehe.keji kan ? ok, perfumes yang i pernah pakai.

1 : Ralph by Ralph Lauren
okeng, perfumes ni sedap je bau dia.bila spray je, seriously sedap je bau.and bau yang tak terlalu kuat,just nice sangat bau dia.tapi yang tak bestnya.awal-awal spray mmg cofident la nak jalan.yela, mmg wangi.tapi lama-lama, confident hilang 0% mcm tu sahaja.why ? sebab perfumes ni sangat la tak long lasting.maybe tak sampai 3-4hours dah hilang bau.rugi-rugi ok kalau korang pakai.so jangan beli ini.

2 : Mediterranean by Elizabeth Arden


okeng this perfumes i pakai masa i 2nd year. now, still ada lagi sebab suka bau dia.so bila dah tinggal suku, i jarang guna.sbb sayang nak habiskan sob sob. i suka bau dia, fresh sangat, feminin and it is EDP(Eau de Parfum) .so bila dia EDP, dia mcm long lasting la kan.and memang long lasting compare tu ralph before yg cuma EDT. serious, kalau you guys beli.tak rugi sangat ok.

3 : Delicious Midnight Perfume by DKNY

ok perfumes ini i tak sure nak cakap sedap ke tak, sebab bagi i.bau dia sangat biasa. and i beli this perfume 100mL juga.di sebabkan tak suka bau ni, everyday i pergi kelas pakai ni.sebab nak cepat sangat habis. tapi malangnya, tak habis-habis lagi sampai skrg.OMG, please la habis.sangat bosan kot bau ini.i tak suka sangat bau dia, tapi ramai cakap sedap. btw, this perfumes juga EDP.and long lasting.i pergi practical pakai ni, dari pagi sampai petang.still ada bau.tapi i tetap rasa bau dia biasa sahaja.kenapa eh? but, the others delicious is best ok.yang delicious midnight ni sahaja i nak condemn. if you nak beli, i suggest you beli yang Be Delicious, Red Delicious (for men), or the latest yang Delicious Candy Apples.

4 : Bvlgari Omnia Amethyste by Bvlgari


ok this one is my favourita. i got this masa i 3rd year. ami yang bagi, serious i nak beli sangat tak mampu. this one 65mL je tapi the price is expensive for me. i tak mampu nak beli. thanks to ami for giving this. guys, the bvlgari perfumes sgt best.all the omnia products mmg sedap. and this amethyste is really the best, sebab dia ada bau woods sikit if tak silap. spray sikit je, and bau dia mmg kuat and sedap. trust me, bila you pakai memang confirm org cakap sedap.tp, please jangan spray banyak ok.sebab mmg kuat bau dia. this one EDT tapi sangat long lasting.

5 : Calvin Klein Eternity by Calvin Klein

okeng, letih dah nak type. i mmg kurang suka perfumes CK, HUGO BOSS sebab bau dia sangat biasa. tapi i tak cakap bau dia tak sedap.cuma basic and i rasa macam semua CK perfumes bau sama.ok, this one i tak beli.sebab i rasa nak jimat my perfumes i tetiba pow my mum punya perfumes. dia mcm dah tak pakai ni. so i pakai ni pergi praktical.and perfumes ni sedap la juga, and long lasting sebab dia pun EDP.

randomly : antara perfume lain deep red hugo boss, angel thierry mugler. deep red ni bau dia ok EDP juga, and long lasting. tapi bau dia bau perfumes yang biasa.tapi sedap.rasanya teens mmg suka bau yang mcm ni. perfume angel t.m ni very kuat ok.seriously jgn spray banyak.boleh pening.tapi, even kuat, lama-lama bau dia jadi sangat nice. and angel ni bau sweet :) sorry dah malas,so mmg randomly je la k.



ok, so kalau u guys nak beli perfumes.beli la yang edp ok. and mostly i mmg tak beli perfumes yang macam paris hilton ke britney ke jlo ke escada ke.sebab i mmg tak suka bau yang sweet.i prefer something yang floral, feminin and fresh.

now, im looking for Idole d' Armani tapi i nak suggest beberapa perfumes yang i rasa best tapi i tak mampu nak beli. miss dior cherie blooming, bvlgari jasmin noir, escada incredible me or desire me, burberry london. dior jadore pun sedap.

10 comments:

Diana Naubi said...

obsess perfume!! idk why i m not into perfume sgt. hakim yg dok sibuk minta be delicious tp time turn die kene belikan i, i suruh die beli something else. heeee. tp as dah rasa mcm dewasa sikit br i na beli sikit dr yanti. ade satu botol pun dah cukup kot. usually pow mak punye HAHA.

yanti ckp u order byk and now i know u mmg obsess perfume! bgs betul.

hanakasaari said...

nope.i tak order banyak.i just order dua. the others org lain.i tak obsess pun.yg obsess tu shahmi hehe.be delicious is ok.sedap tau.i tak pernah belikan shahmi perfumes, sbb dia ada 5 perfumes.can u imagine. lima!! yang tak habis2.tu pun dia dah bising2 bosan.nak beli yg lain.omg, teruk punya boyfie kan. yna, nnt i rs.u pon akan into the perfumes.hehe.serious nnt u yang obsess tau.hehe

@yuE said...

aku pakai minyak atar je hanak...kesian kan kat aku...huhu

SYAkiRA said...

try daisy by marc jacobs. tak pun lola by marc jacobs jgk. anda pasti jatuh cinta dengan keharumannya :))

fiqamikaze said...

on drop perfume je yg sy mampu..kiki

hanakasaari said...

ayu: tipu aih, lain macam ja bau hang haritu

syakira: hehe, xpernah try any marc jacob perfume, daisy once pernah menang sasa award kan. comel gila bekas dia. and lola mmg superb lawa botol dia.

peah: same goes to me :)

♥Cik Nurfarah♥ said...

Assalam, sy nak let go kan my original perfumes, boleh try tgk sini

http://bicarafarah.blogspot.com/2013/04/perfumes-curious-britney-spears.html

gemaparfum.com said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah wawasan.

Gema Parfum
Minyak wangi hugo boss.

----------

Parfum Favorit said...

Ulasan yang bagus. Ditunggu ulasan perfume yang lainnya

Parfum Wanita yang disukai Pria

Yunas said...

Usha page kuli parfume empire, blh pilih mana berkenan dhati, promotion til 1hb, :)

Post a Comment